Oplevelser på Rømø for busgrupper
Toennisgaard busgrupper

Bustur på Rømø

Er I en busgruppe, tilbyder Naturcenter Tønnisgård en række af guidede busture rundt på øen og i Vadehavsområdet

Oplev Rømø og Vadehavets fantastiske natur og kulturhistorie på en guidet bustur rundt på øen.

Vi hjælper gerne med at planlægge den rigtige tur og vi har guiderne, der formidler naturen og kulturen med viden og indlevelse.

Her er eksempler på to forskellige ture med bus på Rømø:

Rømø rundt

Den klassiske bustur. Turen starter på Naturcentret, hvor guiden stiger på bussen. Vi gør stop ved Nationalmuseets Kommandørgård, her fortælles om hvalfangere og kommandører. Vi ser kort hvalbenshegnet, der vidner om de mange genstande, der blev bragt til egnen under storhedstiden. Efter turen på Nordøen, kører vi til Lakolk, hvor turismen er omdrejningspunktet. Turen slutter nede ved Rømø kirke, og kan vi nå det, kommer vi også omkring Havnen i Havneby.

Evt. entre omkostninger betales af busgruppen. Turen kan afsluttes med kaffe og kringle på Naturcenter Tønnisgård.

Turen tager ca. 2 timer

Dige, stormfloder, dæmning og kommandører

Turen begynder på parkeringspladsen ved Ballum Slusekro, hvor guiden stiger ombord. Vi kører til Ballum og hører undervejs om det vellykkede arbejde med at få restaureret landsbyens flotte gamle marskgårde. Et arbejde som A.P. Møller Fonden har støttet.

På turen langs diget fortæller guiden om de stormfloder, der op gennem historien har præget marsken, og på dæmningen hører vi om arbejdet med landvinding og om fødekæden i Nationalpark Vadehavet og de mange trækfugle, der benytter området som ”spisekammer”.

Som optakt til besøget ved Sct. Clemens Kirke gennemgås lidt af Rømøs historie. Først tager vi en rundtur på kirkegården, hvor vi skal høre om, hvad kommandørstenene – gravsten sat over kaptajner på hval- og sælfangerskibe i Ishavet – fortæller om øens storhedstid.

Inde i kirken skal vi se på lysekroner, kirkeskibe og alteret, der afspejler den rigdom, som Grønlandsfarten i 16- til 1800-tallet bragte til øen.

Vi slutter rundturen ved soldatergravstenene, der giver et indtryk af, hvordan 1. og 2. Verdenskrig prægede Rømø.

Evt. entre omkostninger betales af busgruppen. Turen kan afsluttes med kaffe og kringle på Naturcenter Tønnisgård.

Turen tager ca. 2 timer

Vi hjælper med at planlægge

Ring på telefon 74 75 52 57 eller send os en mail, så kan vi aftale nærmere

Send mail